Cât de sănătoasă este cacaua?
Nu ne dorim calorii în plus și de aceea tindem să renunțăm la ciocolată fie din cauza unei diete, fie pentru că pur și simplu încercăm să reducem consumul de zahăr. Însă, nu trebuie să uităm că materia primă principală din care se obține ciocolata este cacaua. Spre deosebire de zahăr, cacaua are efecte benefice asupra organismului, fiind un aliment bogat în antioxidanți, vitamine, minerale și acizi grași omega 6.
Care sunt beneficiile consumului de cacao?
Cacaua conține nu doar vitamina B, ci și numeroase minerale precum: calciu, magneziu, potasiu, zinc și fier. Alți nutrienți importanți sunt: cofeina, teobromina, epicatechina, dopamina, teobromina și flavonoidele. Datorită acestor nutrienți, boabele de cacao sunt un antidepresiv natural, îmbunătățesc performanțele cognitive, cresc nivelul de energie și sunt considerate un antioxidant natural.
De ce sunt acești antioxidanți importanți? Pentru că reduc apariția unor boli precum Alzheimerul și cancerul. Diabetul zaharat, infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral sunt alte câteva afecțiuni ce pot fi prevenite prin consumul de cacao.
Pe de altă parte, câștigăm sau pierdem calorii dacă consumăm cacao? O ciocolată neagră cu minimum 70% cacao este benefică pentru sănătate și ajută la reducerea greutății corporale. În cazul în care ți-am făcut poftă, te așteptăm pe www.samsaradelivery.ro pentru a-ți alege Raw Cake-ul, din meniul Samsara.
Criollo și pudra de cacao
Criollo este un tip de cacao, de calitate înaltă, care conține foarte puțină cafeină. Acest sortiment de cacao are în compoziția sa, pe lângă antioxidanți, vitamine și minerale, acizi grași omega 6. Aceștia au câteva beneficii remarcabile asupra organismului: combat inflmația și artrita reumatoidă, reduc tensiunea arterială și susțin sănătatea sistemului osos.
La fel ca și Criollo, pudra de cacao este un antiinflamator natural. În plus, curăță vasele de sânge și ajută la scăderea colesterolului LDL.
Așadar, boabele de cacao oferă numeroase beneficii pentru sănătatea organismului, dar este foarte important cum anume alegem să consumăm cacaua. O ciocolată cu lapte și zahăr nu îți va asigura beneficiile nutritive pe care ți le dorești, fiindcă laptele și zaharul blochează absorbția antioxidanților. Cu cât produsul alimentar conține mai multă cacao și mai puțin zahăr sau lapte, cu atât este mai sănătos pentru organism.