Galerie de artă la Samsara
Suntem încântați să vă anunțăm că, la Samsara, transformăm experiența culinară într-o veritabilă călătorie artistică. Noi nu doar servim preparate delicioase, ci și promovăm și susținem artiștii locali prin transformarea restaurantului nostru într-o autentică galerie de artă.
Credem în frumusețea artei și în puterea ei de a da viață spațiului nostru. Astfel, am creat o galerie de artă care nu doar hrănește sufletul, ci și oferă o platformă pentru artiștii locali să-și expună lunar creațiile.
Vom pune la dispoziție spațiul gratuit pentru a expune lucrările dvs. în restaurantul nostru. Aveți șansa de a vinde lucrările expuse, deschizând ușa către pasionații de artă, iar noi ne vom ocupa de organizarea vernisajului pentru a sărbători lansarea expoziției dvs.
Dacă sunteți artist și doriți să vă expuneți lucrările la Samsara, nu ezitați să ne contactați. Trimiteți un mesaj la adresa de e-mail andreea@samsara.ro sau contactați-ne la 0 731 073 073 și împărtășiți-ne povestea și creațiile dvs. Suntem încântați să vă oferim o platformă pentru a vă face arta cunoscută și apreciată.
Andreea Mariș
Andreea Mariș a fost primul artist care a inaugurat această inițiativă. Expoziția sa “Frânturi de hârtie”, a captivat publicul începând cu data de 20 noiembrie și continuă să îl captiveze până în 5 februarie. Această inițiativă nu doar adaugă valoare experienței noastre gastronomice, ci și creează un spațiu dedicat talentului local.
În continuare, vă împărtășim mai multe despre Andreea Mariș, ale cărei creații au transformat restaurantul nostru într-un hot spot artistic.
Originară din Sibiu, absolventă a Liceului de Artă, Andreea Mariș a urmat cursurile Universității Naționale de Artă – secția Pictură, și cele a Universității de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” – secția Restaurarea și Conservarea Arhitecturii din București.
Încă din anul 2010 activează ca artist freelance/ project-based atât pentru clienți privați, dar și pentru diverse companii, având în portofoliu lucrări și proiecte de artă decorativă, pictură și grafică, serigrafie și imprimerie textilă, pictură murală și street-art, design și decor scenografic.
De-a lungul anilor a colaborat cu organizații sau asociații ce au promovat evenimente culturale sau muzicale.
După o perioadă de inactivitate artistică de câțiva ani, Andreea descoperă o nouă tehnică de exprimare, și anume colajul, iar asta o inspiră să revină la creație.
În decursul ultimilor 2 ani a realizat o serie de lucrări nelegate de o temă comună, însă toate fiind reprezentate în același mod personal de interpretare a acestei tehnici.
Alexandra Ciocan
Alexandra Ciocan este al doilea artist care și-a expus lucrările în cadrul restaurantului Samsara, acestea se pot admira în perioada 5 februarie – 4 martie 2024.
Pe 5 februarie a avut loc evenimentul de lansare al expoziției „Povești sub pleoape”, care reunește munca Alexandrei din ultimii ani, lucrări de ilustrație tip fine art dar și de ilustrație de carte pentru copii.
Alexandra expune pentru prima oară publicului Clujean lucrări originale, în dorința de a împărtăși universul ilustrației trăit direct, departe de lentila social media.
În continuare, vă împărtășim mai multe despre Alexandra Ciocan, ale cărei ilustrații vor transforma restaurantul nostru într-o şezătoare de basm.
Alexandra este ilustratoare si artistă locală, exploratoare vizuală care se află într-o expediție continuă prin noi limbaje și tehnici vizuale, totul pentru a identifica cele mai autentice și deosebite soluții pentru proiectele sale.
Iubește povestea, emoția și extra-ordinarul și realizează ilustrații cu aplicații diverse, de la proiecte editoriale și comerciale, la lucrări tip fine art, până la cărți pentru copii și nu în ultimul rând, la produse de papetărie pentru oameni faini trecuți de vârsta școlii, dar, spune ea, cu inimile la locul potrivit.
Portofoliul său celebrează magia călătoriei umane, prin culori și texturi luxuriante, linii curbe, dansante, și compoziții atent gândite. Deseori strecoară în lucrări și simboluri sau metafore, pentru că iubește modul în care fiecare lucrare se transformă în ceva propriu privitorului, care îi șoptește doar lui, în funcție de interpretarea sa. Iubirea pentru natură joacă și ea un rol esențial în arta Alexandrei, având formare profesională ca arhitect peisagist și studiind cu entuziasm plantele mulți ani. Așadar temele pe care le abordează au rădăcini în natură, în poveste, în emoție și în universul a ceea ce fiecare dintre noi numește cămin.
Preferă să lucreze cu medii tradiționale, în tehnică mixtă, deoarece se străduiește să-și îmbogățească proiectele și lucrările cu un simț al palpabilității, al ancorării privitorului în liniștea prezentului. Alexandra face parte din Clubul Ilustratorilor Români și numără printre clienții și colaboratorii săi Bis Publishing Amsterdam, Editura Casa, Editura Viață și Sănătate, Palatul Cotroceni, White Flat Gallery, Exquisite Workers Barcelona, Sit+Read Artbook Fair.
Arta Alexandrei poate fi urmărită pe Instagram și pe site-ul său.
https://www.instagram.com/alexandraciocan.illu/
https://www.alexandraciocan.com/
Andreea Andrei
Andreea Andrei este artista care și-a lansat expoziția ”Diversitate la Feminin” la Samsara în 4 martie, iar lucrările pot fi admirate toată luna.
Sunt Andreea, am 30 de ani și m-am născut și locuiesc în Cluj-Napoca. De mică mi-a plăcut desenul și pictura, motiv pentru care am urmat liceul de arte plastice și apoi universitatea de artă și design, secția pictură de șevalet. Relația mea cu pictura a avut suișuri și coborâșuri. Au fost ani în care nu m-am atins de creion sau pensule, dar acum aproximativ 2-3 ani m-am reapropiat de această pasiune. Îmi place să abordez tema portretului și a figurii umane, inspirată fiind de pictorii renascentiști. Lucrările mele sunt simple și discrete, sperând că surprind esența și sufletul omului, invitând privitorul la conexiune și introspecție. Îmi place arta clasică și tradițională, pentru că mă simt mai aproape de lucrare atunci când lucrez manual. Așa că procesul și rezultatul devin mai personale, într-o lume tot mai digitalizată și robotizată.
Pentru prima mea expoziție, am ales un subiect important pentru mine, și anume feminitatea. Am optat să o reprezint prin portrete de femei, cât mai diverse, prin care să surprind magia și frumusețea, dar și diversitatea lor. În majoritatea lucrărilor am ales să îmbin natura feminină cu natura înconjurătoare și florile, deoarece există o legătură atât de strânsă și frumoasă între ele.
Ca artist destul de la început de drum, încă sunt în căutarea unui stil anume care să simt că mă reprezintă, așa că am folosit această oportunitate pentru a-mi da voie să explorez și să mă joc cu culorile, cu tehnicile, dar și cu pensulația, pentru a reda într-un mod cât mai personal și creativ portretele realizate.
Ca tehnică de lucru, am ales să folosesc în mare parte acrilic pe pânză, dar și 2 în gouache pe hârtie, pentru efectele și transparențele pe care le poți obține cu aceasta.
Pentru a încheia, aș vrea să las mesajul că fiecare femeie este frumoasă și are ceva personal care o definește. Sper că prin această expoziție fiecare să-și amintească acest lucru despre ea, și poate, cu ajutorul lucrărilor mele, să se conecteze cu esența și unicitatea lor, mai ales în această lună, dedicată nouă.
Eunice Gall
Eunice Gall este un artist plastic clujean, absolventă a Universtatii de Arte și Design Cluj, secția Grafică, membră a Uniunii Artiștilor Plastici și a grupului Atelier Plus. Aceasta a lansat expoziția „Dimensiunile Omului – De la facere la înviere” în 13 mai la restaurantul Samsara.
Lucrările explorează umanitatea și divinitatea ființei create, căutarea sufletului prin călătoria lui din exterior spre interior, un “further up, further in “ (CSLewis).
Expoziția vorbește despre om în dimensiunea vieții lineare: copilărie, căsătorie, moarte și înviere cât și în cea a dimensiunii atemporale, unde el se regăsește într-un conflict constant între aici și dincolo, între materie și spirit, între realitatea văzută și cea nevăzută.
Procesul creativ pornește de la concepte, cuvinte, sau de la obiecte deja existente, care sunt descompuse și apoi recompuse într-o structură care să re-spună „povestea”; un fel de re-telling of the story în care se regăsesc elementele primare. În prima etapă a dezvoltat orașul, construcțiile arhitecturale fiind un substitut pentru orice element viu sau mort, iar linia ca și principal limbaj plastic. Apoi, compoziția a mers mai departe încoporând și figurativul, linia devenind pată, iar monocromul a fost spart de culoare asemenea unei explozii solare. Contrastul de asemenea este predominant, în grafică vizibil mai mult printr-un clar obscur acromatic, iar în pictură prin dimensiune și concept.
Elisabeta Vasvari
Artista Elisabeta Vasvari s-a născut în 1990, în Baia Mare. Este absolventă a Facultății de Arte Plastice și Design Cluj-Napoca, Instiutului de Arte Plastice „Ion Andreescu” promoția 2012, secția pictură. Este un artist explorator, fiecare lucrare reprezintă o căutare și regăsire de sine printr-un demers spontan, intuitiv și liber.
Pictorul Giotto di Bondone a spus că ”Fiecare tablou este o călătorie într-un port sacru”. Sub semnul călătoriei, artista Elisabeta Vasvari propune publicului clujean o expoziție de excepție, ”ODISSEA ARTISTICĂ: explorează, experimentează, exprimă” oferind vizitatorilor o experiență inedită.
Sufletul de artist are o capacitate unică de a sintetiza și a transmite aspirații și căutări interioare oferind o paletă de trăiri, emoții, gânduri și sentimente care pornesc din imaginația proprie și se expansionează spre infinit.
Arta abstractă este domeniul în care Elisabeta Vasvari și-a găsit spațiul pictural care o reprezintă și care îi permite să se exprime pe sine în mod liber. Actul creator este unul fără sfârșit. El pornește dintr-o inspirație devenind apoi puncte, linii, forme, culoare, textură și vibrație. Linia arată intenția și direcția, mereu ascensională.
Un alt factor este timpul care își pune amprenta asupra operei în sine. Întâlnirea cu vizitatorii expansionează sensul, reverberând în suflet. Fiecare creație este o radiografie a unei lumi secrete și misterioase pe care o poți percepe prin simpla contemplare.