Turmericul. De ce ar trebui să il includem cu toții în dieta noastră?
Este turmericul un antiinflamator
natural?
Turmericul este o specie de curcuma și este cultivat de peste 200 de ani. Această plantă
provenită din India, prelucrată și transformată în pudră, ajunge să devină un condiment
nelipsit din bucătăriile oamenilor. Comparativ cu alte condimente, turmericul ajută la
preveneriea unor afecțiuni grave, printre care și inflamația cronică.
Care sunt beneficiile turmericului?
Turmericul are câteva beneficii importante asupra creierului. Stimulează procesul de
multiplicare al neuronilor, devenind un aliat semnificativ împotriva afecțiunilor cerebrale.
Consumul de turmeric are o serie de efecte benefice asupra organismului nostru, datorită
substanței numită curcumină. Ce rol are curcumina? Curcumina nu previne doar afecțiunile
cerebrale, ci este și un aliat important în susținerea sistemului imunitar. În plus, ajută la
tratarea problemelor gastrice, îmbunătățește digestia și scade nivelul de colesterol din sânge.
Curcumina este cunoscută și pentru efectele sale antiinflamatorii și antioxidante. Antioxidanții
au rolul de a neutraliza radicalii liberi, care sunt nocivi pentru corp. Inflamația cronică atacă
țesuturile corpului, iar turmericul este cea mai bună alegere pentru prevenirea acestei
afecțiuni, deorece el nu este toxic, spre deosebire de medicamentele ce conțin fenilbutazon și
hidrocortizon. Acestea pot avea efecte adverse asupra organismului.
Previne turmericul apariția Alzheimerului ?
Deși nu există un tratament pentru boala Alzheimer, aceasta poate fi prevenită prin consumul
de turmeric. Aici intervine curcumina, substanța care poate elimina plăcile de amiloid, a căror
apariție conduce la nașterea acestei boli.
Dacă consumul de turmeric prezintă deja o serie de avantaje în prevenirea Alzheimerului,
atunci ne poate feri și de un accident vascular cerebral? Răspunsul este da, și mai mult decât
atât, turmericul previne apariția arterosclerozei și ne poate păzi de un atac de cord.
Ce este curry?
Dacă vă întrebați cum putem consuma mai mult turmeric, acum că am văzut ce efecte
benefice are, atunci cea mai la îndemână soluție este amestecul de curry. Porția de Curry de
linte și spanac, din meniul Samsara poate fi comandată aici:
https://www.samsaradelivery.ro/ro.
Curry reprezintă o gamă de ingrediente, specific bucătăriilor asiatice. Câteva dintre
condimentele deținute de acest amestec sunt: ghimbir, coriandru, chimen, scorțișoară, sare,
ardei iute, dar cel mai important ingredient conținut de curry este turmericul.
Turmericul poate fi consumat proaspăt, dar și murat. Mai mult, este și un colorant alimentar,
fiind uneori un bun înlocuitor pentru sofran. Utilizarea turmericului nu se limitează doar la
alimentație, în multe țări el este folosit și în medicină, mai ales în China tradițională.