Nuci, migdale, caju, alune – gustările cele mai bune?
Pentru cei care și ei simt că dulciurile sunt infinit mai gustoase când adaugi nuci, migdale, caju sau alune în blat, am avut mare grijă să le includem cu drag, în raw cake-urile voastre preferate. Iar atunci când le găsești pe toate crocante sub forma unui singur preparat la care adaugi caramel sărat, ce altceva ți-ai mai putea dori?
Faptul că ele nu ar trebui să lipsească din alimentația zilnică nu mai este o surpriză. Le poți consuma chiar la micul dejun alături de câteva fructe aromate într-un oatmeal sau le poți lua la pachet, pentru gustările dintre mese. Sunt o alternativă sănătoasă a snacks-urilor cumpărate în grabă și în plus, nu pătează și nu ocupă mult spațiu.
Însă, dacă timpul îți permite și ești un fan al experimentelor culinare, jonglează în bucătărie cu diferitele lor forme: lapte de migdale, unt de arahide, smântână de caju, de ce nu și brânză de migdale, piure sau chiar făină? Chiar și așa, ne poți da de știre că îți este poftă de unul dintre torturile sau raw cake-urile noastre, iar de restul ne ocupăm noi: www.samsara.ro/delivery.
Vedem adesea nuci plantați de-o parte și de alta a drumurilor de țară, de-un verde cu adevărat natural și nu putem să nu ne întrebăm ce îi face speciali. Miezul, protejat de mica lui carapace, este gata să fie ales. Bogat mai în Omega 3, vitamine, minerale și fibre stimulează digestia, protejează soliditatea osoasă și ne menține echilibrul. Un alt punct forte este aportul de vitamina E, care îmbunătățește și menține aspectul sănătos al pielii. Pentru a nu arunca cojile, ele pot fi pictate și folosite ca decorațiuni interioare.
Migdalele, pe de altă parte, conțin o cantitate mai mare de grăsimi sănătoase și se află în topul preferințelor vegetarienilor. Neprăjite, sunt recunoscute pentru proprietățile antiinflamatoare, conținutul ridicat de acid folic necesar în sarcină, efectul antioxidant și îmbunătățirea memoriei. Iar pentru a te simți din nou plin de energie, consumă zilnic 5-10 migdale bogate în fier, magneziu, fosfor și calciu.
În combinație cu fructe uscate, fulgi de ovăz și lapte după preferințe, nucile de caju se regăsesc dimineața în bolurile multor vegani. Conțin luteină care protejează vederea și au un conținut mai scăzut de calorii. Acestea contribuie, de asemenea, la menținerea unei inimi sănătoase și păstrează aspectul tânăr al pielii. Acizii grași sănătoși, nutrienții și mineralele contribuie la reglarea greutății coporale și întăresc musculatura.
Nu în ultimul rând, vorbim despre alune, pe care probabil le consumăm cel mai des. Ele pot ajuta la creșterea părului, scăderea nivelului de zahăr din sânge sau pot fi presate la rece pentru obținerea unor uleiuri folosite cu scopuri terapeutice.
Indiferent de forma sub care le consumați, important e să nu le uitați. Simple, roasted, caramelizate sau sărate, în deserturi sau feluri principale, aduc un plus de savoare meselor tale.