Beneficii și curiozități despre pepenele roșu
Bucuria simplă dintr-o zi caldă de vară e să muști cu poftă dintr-o felie groasă de pepene roșu. O bucurie dulce, suculentă, răcoritoare și cu multe beneficii pentru organism. De la hidratare la vitamina A și C, am adunat câteva dintre cele mai importante beneficii ale pepenelui roșu.
1.Te ajută să te hidratezi.
Fiecare parte a corpului are nevoie de apă pentru a funcționa corect, așa că este important să ramai hidratat. Nevoia de hidratare poate fi satisfăcută și prin alimente bogate în lichide. Cu 92% apă în greutate, pepenele roșu este o modalitate numai bună de a vă hidrata, fie că îl consumim proaspăt, sub formă de suc/smoothie sau în salate.
2. Este bogat în vitaminele A și C.
Vitaminele A și C, care se găsesc în pepenele roșu, sunt importante pentru sănătatea pielii. Vitamina C ajută la susținerea sănătății imunitare, funcționează ca un antioxidant în organism și este implicată în formarea colagenului
Vitamina A este, de asemenea, importantă pentru pielea sănătoasă, deoarece ajută la crearea și repararea celulelor pielii.
3. Conține licopen
Pepenele roșu conține licopen, un tip de antioxidant deosebit de bun pentru sănătatea cardiovasculară. Conform studiilor, consumul regulat al acestui antioxidant poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol.
Curiozități despre pepenele roșu
– Tehnic, pepenele este și fruct, și legumă. Datorită gustului său dulce și zemos, pepenele este considerat de multă lume un fruct. Și acest lucru e valabil și din punct de vedere botanic, asta deoarece el crește precum un fruct: se trage din flori polenizate de albine și conține semințe. Cu toate – acestea, tot botanic vorbind, acesta este clasificat în familia curcubitaceelor, alături de castravete, dovlecel sau bostan.
– Fiecare parte a unui pepene verde este comestibilă (coajă, semințe, pulpă).
– Există peste 50 de soiuri de pepene verde, fiecare dintre ele variază ușor în dimensiune, culoare și gust.
– S-a raportat că cel mai greu pepene este de 159 kg, dar majoritatea soiurilor produc pepeni de aproximativ 6 până la 12 kg.
Pepenele roșu poate fi consumat în mai multe moduri. Cel mai obișnuit mod, desigur, este să îl tai pur și simplu, iar apoi să mănânci feliile. Alternativ, poți să folosești bucăți de pepene fie pentru o salată de fructe, fie pentru o salată cu feta, mentă/busuioc și un dressing răcoritor.
Poți, de asemenea, să storci pulpa de pepene și să o consumi simplă sau după ce o amesteci cu alte sucuri de fructe. Iar dacă vrei să te răcorești în zilele de vară, poți veni pe terasa Samsara să te bucuri de un Watermelon Gazpacho cu pepene, ceapă, mentă, castravete, rosii și ardei iute.