Cerealele integrale înseamnă fibre, vitamine și minerale
Cerealele integrale sunt un tip de carbohidrați care stau la baza unei alimentații sănătoase. Prin consumul cerealelor, organismul beneficiază de diverse vitamine, fibre, minerale, antioxidanți, grăsimi sănătoase și enzime vegetale.
Care sunt beneficiile cerealelor integrale?
Cele mai importante beneficii pentru sănătate sunt date de fibrele din cerealele integrale. Ele contribuie la menținerea unei greutăți normale, pentru că fibrele sunt de ajutor în procesul de digestie, împiedicând digestia lentă. Pe de altă parte, au în rol important și în scăderea colesterolului. Atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale pot fi prevenite prin consumul cerealelor integrale, tot datorită fibrelor conținute.
Vitaminele pe care le asimilăm din cerealele integrale fac parte din grupul B și E. Ce beneficii au vitaminele B? Ele mențin sănătatea sistemului nervos și au un rol important în metabolizarea carbohidraților, grăsimilor și proteinelor, transformându-le în energie pentru organism.
Pentru a beneficia de aceste efecte sănătoase, trebuie să alegem cu grijă alimente pe bază de cereale, pentru că există și carbohidrați nesănătoși. Cu toate astea, cerealele integrale se găsesc în multe alimente și sunt de mai multe feluri. Care sunt tipurile de cereale integrale recomandate pentru consum? Începând cu grâu, până la orez, la care se mai adaugă: bulgur, porumb integral, ovăz integral, terci de ovăz, fulgi de ovăz, hrișcă și făină integrală.
Focaccia din meniul Samsara este preparată pe bază de făină integrală și poate fi servită alături de diferite alte preparate vegetariene. Ia-ți un prânz sănătos și consultă meniul nostru pe https://www.samsaradelivery.ro/ro , iar de livrare ne ocupăm noi.
Cerealele integrale pot fi consumate și la un mic dejun, cu lapte.
Sunt sănătoși carbohidrații?
Carbohidrații sunt necesari metabolismului, pentru că conțin molecule de zahăr, care ne dau energie în fiecare zi. Carbohidrații devin nesănătoși atunci când sunt consumați în cantități mari, fiindcă ne ajută să luăm în greutate în mod involuntar. De aceea, ar trebui evitați carbohidrații greșiți precum: pâine albă, covrigi, produse de patiseie, gogoși și prăjituri din comerț.